Efter Microsoft og Google er begyndt at skrive advarsler i addresselinjen på Chrome og Edge, at sites ikke er sikre, er det ikke længere bare ecommerce sites og sites, der håndterer fortrolige oplysninger, som bliver ramt. Selv hvis du har en almindelig hjemmeside, kan det nemt skræmme folk væk, hvis du ikke sørger for at installere et SSL certifikat, så folk ser den lille fine hængelås og https://… i adresselinjen

Det er gratis de fleste steder

De fleste webhoteller nu om dage tilbyder gratis SSL certifikater via Let’s Encrypt, såsom Unoeuro eller Aze Hosting, GoDaddy har stadig ikke implementeret Let’s Encrypt, men det varer nok ikke længe før det kommer. I mellemtiden ville jeg nok vælge en anden udbyder, hvis jeg stod at skulle lave en ny hjemmeside, hvorfor dog betale 400 kr. ekstra om året for noget, som burde være gratis, ja, hvis du skal have lavet en opdatering til din site, og alligevel har betalt nogen for at lave ændringer, så burde det ikke koste meget ekstra, at flytte din site og få den op at køre et andet sted som en del af pakken.

Konfigurering

Det varierer lidt, hvordan SSL konfigureres. Aze Hosting er det automatisk, mens på Unoeuro, skal man tage et par ekstra skridt med at slå https beskyttelse til, Men du skal dog stadig sørge for, at man har tilføjet “https redirects” i .htaccess filen, der ligger i webroden. Du kan se eksempler på, hvordan du kan lægge et par linjer kode ind her, så du sikrer, at folk altid bliver sendt til https://<din hjemeside>.dk. Ellers bliver det ved med at se sådan her ud.dernæst skal du sørge for at installere really Really simple SSL plugin i WordPress, aktivere det, og slå Https til.

Cloudflare

Hvis du bruger Cloudflare skal du også sørge for, at gå ind i Crypto indstillingerne og sætte SSL til Full (strict)

Husk Polylang

Hvis du har en site på flere sprog, og bruger Polylang som plugin til WordPress, så skal du huske at gå ind i sproginstillinger og gemme dem igen, ellers får en “too many redirects” fejl, når du prøver at vælge andet sprog. Det er ligegyldigt hvilken indstilling, du går ind i, og du behøver heller ikke lave nogen ændringer. du skal bare klikke på Gem Indstillinger,That’s all folks. 
Secured By miniOrange