Din WordPress site kører ad pommeren til, folk forlader din site, før de overhovedet er begyndt at kigge på dit indhold. Google analytics viser, at din bounce rate er blevet meget højere, færre besøgende i kortere tid. Det hele ser bare håbløst ud. Din site er til tider sågar offline, og dem, der i sin tid satte siten op og konfigurerede den er for længst borte, eller også skal du betale en masse for at få dem til at kigge på den igen.
Hvad kan jeg gøre?
Det første, du bør gøre, er at se om din site er opdateret, der sker meget på et par års tid. Så skal du kigge på om din site har et cache plugin, og checke at det er opsat korrekt. Det er muligt at gøre din site op til 50% hurtigere, hvis du installerer et cache plugin, som W3 Total Cache plugin, og konfigurerer det optimalt. Det næste du bør kigge på, er dine billeder. Er din site billedtung? Selv hvis den ikke er det, kan man stadig reducere billedstørrelsen med plugins som reSmush.it, uden at du vil se nogen (synderlig) forskel på kvaliteten.
Det er altsammen noget, som kan løses i løbet af et par timer alt afhængigt af størrelse og kompleksitet. Det er klart hvis du har hundredevis at indlæg og billeder, ja så vil det tage længere tid at optimere alle billeder, men det meste er server tid, som ikke koster dig noget. I værste tilfælde kan det være værd at betale for den professionelle version af plugin’et, hvis du virkelig har mange billeder, men i langt de fleste tilfælde er gratisversionen nok.
Min udbyder forstår mig ikke
Når du så har optimeret din site, og den stadig er ustabil og langsom, så er det tid til at kigge på din udbyder. Hvilken webhotel pakke købte du, sidder din site på en langsom delt server, kan du få en bedre hosting/webhotel pakke til en rimelig pris, eller er man nødt til at flytte til en anden udbyder. Nogen gange er udyderen så ringe/ufleksibel, at man ikke engang kan tilkoble et andet domæne alias, eller udelukkende købe nye domæner inklusiv webhotel, så hvad der koster normalt 50-100 kroner pludselig koster 600 om året. Hvis du har brugere i flere lande, så skal man måske kigge på en CDN løsning, som Cloudflare, så dit site er cache-lagret tættere på, hvor brugeren sidder.
Aaaargh, jeg aner ikke hvordan man flytter en site…..
Det kan også være lidt kompliceret, især hvis du sidder fanget hos en udbyder, der har en langsom server, hvor man selv med migrerings-plugins som Duplicator får timeouts, ja så skal man pludselig til at lave to-trins migrering, tage backup af databasen, kopiere data via FTP og til sidst skal man tilpasse nogle plugins ved at rette lidt til direkte i databasen. Hvis siten er cachet, kan det også godt betale sig, midlertidigt at slå cachen fra og tømme den, før man migrerer, og så konfigurere den igen det nye sted. Samtidig skal man også huske, at det kan være nødvendigt at omdøbe links, hvis man skifter placering og domæne, samt at det gamle domæne peger på det nye.
Hvis du har lidt wordpress kendskab, findes der masser af guider på nettet, som kan hjælpe dig igennem processen, men vær forberedt på, at det måske ikke lige virker 100% første gang, plugins ikke virker direkte, og du skal naturligvis sørge for, at du har en backup af din site, før du begynder at rode med den.
Jamen, det er sikkert lige så dyrt at lave en ny site….
Nej, det er faktisk ikke så slemt igen. En ny site vil koste mellem 2.000-6.000 Kr., alt afhængigt af om det er en simpel blog, eller en e-commerce site. Migrering af en normal site, det klarer vi for 500 kr. Hvis det er en større site, så kigger vi gerne på den og kommer med et uforpligtende tilbud.
Seneste kommentarer